top of page
 • sharon-greenlipsbeauty

Vauvahieronta

Päivitetty: 1. jouluk. 2019

Vauvahieronta on tullut koko ajan suositummaksi ja me ymmärrämme miksi. Sen lisäksi, että siitä on valtavasti hyötyä niin hierottavalle kuin hierojalle, se on myös todella kivaa! Haluamme tuoda esille muutamia syitä miksi vauvahierontaa kannattaa tehdä ja miksi me pidämme siitä niin paljon. Vauvahieronta sopii sekä vauvoille että myös isommille lapsille.

Vauvahieronta Petit&Jolie hierontaöljyllä

Mitä hyötyä vauvahieronnasta on?

Vauvahieronta on loistava tapa syventää vanhemman ja vauvan välistä suhdetta. Usein vauva-aikana saattaa olla tunne, että kaikki aika kuluu ruokintaan, vaippojen vaihtoon ja nukkumiseen. Ennen kuin huomaatkaan, kuukausi on vierähtänyt!

Vauvahieronta tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä, keskittyä hetkeen, rentoutua ja luoda todellinen yhteys vauvaasi. Kosketus on vauvalle elintärkeää ja se vaikuttaa myös hermoston kehitykseen. Kosketuksella voit viestiä rakkautta, lämpöä ja hyväksyntää kun sanoja ei vielä ole. Vauvahieronnalla luot todellisen lepohetken usein kiireisessä arjessa.

Vauvahieronnan lukuisia positiivisia hyötyjä:

 1. Hyväksi vauvan kasvulle ja kehitykselle

 2. Lisää turvallisuuden tunnetta

 3. Vähentää koliikkia

 4. Vauvasi oppii rentoutumaan

 5. Parantaa vastustuskykyä

 6. Vähentää levottomuutta

 7. Parantaa unen laatua

 8. Opit “kuuntelemaan” vauvaasi

 9. Vähentää itkuisuutta

 10. Vahvistaa kiintymyssuhdetta

 11. Ja ennen kaikkea, hyvin rakastava ja intensiivinen tapa viettää aikaa vauvasi kanssa!

Mitä tarvitset vauvahierontaan?

Haluatko aloittaa vauvahieronnan? Tässä muutamia asioita, joita ottaa etukäteen huomioon.

Hieronnassa olisi hyvä käyttää mahdollisimman hellävaraista hierontaöljyä. Petit&Jolie hierontaöljy on 100% luonnollista ja turvallista, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa (12,80 €). Tuotteella on ihanan houkutteleva ja rentouttava vaniljainen tuoksu. Täältä löydät liikkeet, joissa voit tutustua kasvotusten Petit&Jolie hierontaöljyyn.

Tutustu tarkemmin Petit&Jolie hierontaöljyyn ja sen raaka-aineisiin. 

Petit&Jolie hierontaöljy

Varaa vauvahierontaan aikaa n. 15-20 minuuttia. Vauvahieronta tehdään vauvan ehdoilla, ja alkuun aika voi olla hyvin lyhytkin. Hieronta olisi hyvä toteuttaa rauhallisessa, vedottomassa tilassa, jotta vauvalle ei tule kylmä. Lämmitä käsiäsi ennen hieronta hetken aloitusta, jos ne ovat kylmät. Hieronnan aikana vauva voi olla maate sängyllä, hoitopöydällä, huovan päällä tai sylissäsi. Voit testata mikä paikka toimii teille parhaiten. Varaa lähellesi harso tai pyyhe hieronnan ajaksi (lapsi saattaa pissata kesken hieronnan). Voit halutessasi laittaa taustalle rauhoittavaa musiikkia.

Huomioi, että vauvaa ei tulisi hieroa jos hän on kuumeessa.

Hieronnan aikana kannattaa jättää puhelin huoneen ulkopuolelle, ettei mikään vie keskittymistänne ihanasta yhteisestä hetkestä.

Löydät mm. seuraavilta sivuilta vinkkejä vauvahierontaliikkeisiin:

 1. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

 2. Vauvahierontaliikkeitä

 3. Vauvahierontaopas

Lukuisat vanhemmat ja vauvat ovat saaneet vauvahieronnasta erinomaista apua. Jos kaipaat lisätietoja tai lisää vinkkejä, hyvä keino on käydä vauvahierontakurssi. Kursseja järjestetään ympäri Suomea ja kursseilla keskitytään hieronnan harjoitteluun käytännössä. Täältä voit kurkata vauvahieronta.fi:n ajankohtaisen kurssikalenterin: Vauvahierontakurssit vanhemmille.

#hierontaöljy #PetitampJolie #vauvahieronta

49 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page