top of page
 • sharon-greenlipsbeauty

Täydellinen mineraalimeikkipohja

Mineraalimeikkipuuteri on jauhemainen, pääosin mineraaleista valmistettu peittävä ja sävyä antava ”meikkivoide”. Mineraalimeikkipuuterin levitys on todella helppoa kun vain tietää oikean tekniikan. Lopputuloksen kuuluu olla täydellinen. Tässä blogipostauksessa annan vinkkejä miten luoda täydellinen mineraalimeikkipohja.

Välillä kuulee sanottavan, että mineraalimeikit ovat ohimenevä villitys. Me Greenlips Beautyllä olemme tästä eri mieltä. 🙂 Mineraalimeikit ovat edelleen suosituimpia tuotteitamme, eikä ihme, ne lunastaa lupauksensa ja harva palaa enää voidemaisiin pohjiin testattuaan mineraalimeikkipohjaa.

Mineraalimeikkipohjassa on lukuisia hyviä puolia;

 1. ne on erittäin riittoisia,

 2. pitkäikäisiä,

 3. sisältää monta tuotetta yhdessä paketissa (toimii kasvoilla meikkipohjana, puuterina, ja haluttaessa peite-aineena),

 4. helppo levittää,

 5. voit itse säädellä peittävyyttä,

 6. hoitaa ihoasi,

 7. antaa ihosi hengittää,

 8. täydellinen vaihtoehto allergisille ja herkkäihoisille,

 9. sopii yleensä kaikille ja

 10. antaa luonnollisen, peittävän lopputuloksen.

Hyvän mineraalimeikkipohjan perustana on kabuki

Hyvän mineraalimeikkipohjan perustana (laadukkaan mineraalipuuterin lisäksi ;)) on hyvä, tiheä ja pehmeä kabukisivellin. Vaikka sinulla olisi kuinka laadukas mineraalipuuteri, mutta levität sitä huonolla kabukilla, tulee se vaikuttamaan lopputulokseen. Kabukin valinnassa ei siis kannata tinkiä. Useimmilla mineraalipohjilla on niitä varta vasten tehty kabuki, ja tämä on usein paras valinta. Tällöin on osattu ottaa huomioon mineraalipohjan ja kabukin yhteen soveltuvuus ja varmistaa, että mineraalipuuteri levittyy kabukilla tasaisesti. Barefaced Beautyn ja Uoga Uogan mineraalipuutereille on kummallekin omat siveltimet. Eron kyllä huomaa, jos yrittää levittää Barefaced Beautyn pohjaa Uoga Uogan siveltimellä tai toisinpäin. Joten suosittelemme valitsemaan pohjalle suunnitellun kabukin.

Ennen mineraalipuuterin levitystä on tärkeää oikeanlainen kasvojen kosteutus, ja varmista, että kosteusvoide on päässyt imeytymään kunnolla ihoon. Jos kosteusvoide ei ole imeytynyt kunnolla, mineraali voi kasautua tiettyihin kohtiin kasvoillasi eikä se levity kunnolla. Se, mikä kosteusvoide soveltuu sinulle parhaiten, riippuu ihostasi. Yleisesti meikin alle suositellaan kevyttä kosteusvoidetta. Jos sinulla on hyvin kuiva iho, käytä vaikka yötä vasten tuhdimpaa voidetta, niin voit päivällä käyttää kevyempää. Kevyitä kosteusvoiteita, jotka soveltuu mineraalipuuterin alle, on esim. Atelier des Délices Hydra Day Fluid – kosteuttava emulsio, Purmat Matify Fluid – matta emulsio tai Couleur Caramel meikinpohjustuvoiteet.

Jos käytät voidemaista peiteainetta piilottamaan näppyjä, tummia silmänalusia tai muita pieniä ongelmakohtia, pohjan teko kannattaa aloittaa tästä. Itse käytän peiteaineena Couleur Caramel Concealer -peitevoidetta. Yhtä hyvin voit käyttää mineraalipuuteria peiteaineena. Tällöin tuputtele mineraalipuuteria pienemmällä siveltimellä (kuten Barefaced Beautyn peitevoidesivellin) ongelmakohtiin pohjan teon jälkeen. Muista tasoittaa reunat, ettei peitetyn kohdan ympärille jää näkyviä reunoja.

Mineraalimeikkipuuterin levitys kasvoille

Mineraalipohjaa rakennetaan pikkuhiljaa. Kerroksia voi lisätä niin monta kertaa, kunnes on saavuttanut sen peittävyyden asteen, minkä haluaa. Tärkeää on kiinnittää huomiota siihen, ettei lähde kerralla lisäämään suurta määrä puuteria. Tällöin voi saada pakkelimaisen lopputuloksen. Eli nimenomaan ohuita kerroksia joiden määrää voi lisätä.

Mineraalipuuterin levitys aloitetaan taputtamalla pieni määrä puuteria mineraalipuuterin kanteen. Pyörittele kabukiasi kannessa pyörivin liikkein. Tämän jälkeen koputa ylimääräiset, kabukin kärjessä näkyvät puuterit pois takaisin kanteen. Sitten voit aloittaa mineraalipuuterin levittämisen kasvoillesi.

Mineraalipuuterin levitystekniikka riippuu käyttämästäsi tuotteesta. Uoga Uoga mineraalipohjaa levitetään pyörivin liikkein aloittaen kasvojen keskiosasta kasvojen reunoille. Barefaced Beauty mineraalipohjaa levitetään taas ylhäältä alas vedoin, aloittaen otsan alueelta. Huomioi myös hiusraja ja leuan alaosa. Kerroksia voi lisätä niin monta kuin haluaa, ja ongelmakohtiin voi pyöritellä muita alueita enemmän puuteria.

Mikä mineraalimeikkipohja sopii sinulle?

Pähkäiletkö, mikä mineraalimeikkipohja sopii sinulle? Uoga Uogan mineraalimeikkipohja sisältää mineraalin lisäksi raaka-aineita jotka tasapainottaa rasvaisuuteen taipuvaista ihoa. Tämän tähden se soveltuu erittäin hyvin rasvaiselle ja epäpuhtaalle (tulehtuneelle) sekaiholle. Lopputulos on todella mattainen. Barefaced Beautyn mineraalimeikkipohja on 100% väripigmenttiä, joten se on hyvin peittävä. Se sopii yleisesti kaikille ja antaa kuulaan lopputuloksen.

Oletko kohdannut haasteita mineraalipuuterin levityksessä tai käytössä? Entä onko sinulla kysymyksiä siitä, mikä pohja sopisi sinulle parhaiten? Jätä kommenttia, ja meikkitaiteilijamme auttavat sinua ratkaisemaan ongelmasi. 🙂

Tallenna

#mineraalimeikkipohja #mineraalipuuteri

476 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page