top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

Savivaalennus

Päivitetty: 1. jouluk. 2019

Savivaalennus

Oletko miettinyt hellävaraisempaa vaalennuskeinoa hiuksillesi? Haluatko pois synteettisten hiusvärien maailmasta? Savivaalennus voi olla vastauksesi! Tässä postauksessa kerron omakohtaisen kokemukseni savivaalennuksesta ja ekokampaajamme Jolanda vastaa savivaalennukseen liittyviin yleisiin kysymyksiin (huom. postauksen lopussa update!).

Hieman taustaa, olen oikeasti vaaleahiuksinen, mutta värjännyt hiukseni aivan liian kauan synteettisillä väreillä. Päätin kuitenkin helmikuussa 2016, että kasvatan oman värini takaisin ja ajattelin että savivaalennus olisi helpotus suurenevaan juurikasvuun. Lähtötilanne oli tummanruskea.


savivaalennus

Ensimmäinen kerta

Ensimmäinen savivaalennus kerta oli jännittävä! Jännittävän siitä teki se, että tummasta vaaleaan värjääminen on aina oma hommansa ja tuloksesta ei voi olla varma.

Aloitimme pesemällä hiukseni savella, jonka jälkeen hiukset kuivattiin pyyhekuiviksi ja niihin laitettiin savi+hapete+ruokasooda sekoitus. Saven päälle laitettiin elmukelmua, vaikutusaika oli 1h.


Savivaalennuksen vaikutusaika

Tuntemuksia vaikutusaikana

Savi+hapete+ruokasooda sekoituksen vaikutusaikana tunsin / kuulin pientä sihinää, joka kuului ruokasoodan reaktiosta hapetteen ja saven kanssa (tuntui hassulta, mutta ei häirinnyt minua).  Muutoin tuntui kuin olisi ollut jonkinlainen naamio päässä. Tuoksu oli omaan nenään todella mieto. Mielestäni kaikin puolin miellyttävä vaalennustapa ja hellävaraisempi kuin synteettinen vaalennus <3

Lopputulos

Lopputulos jännitti, olin kuitenkin valmistautunut siihen, että värinmuutos ei ensimmäisellä kerralla olisi kovinkaan suuri. Olin väärässä. Hiukseni olivat yllättävän paljon vaaleammat kuin aikaisemmin ja olin todella tyytyväinen! Lisäksi hiukseni olivat myös erittäin pehmeät ja hyväkuntoiset <3

Savivaalennus lopputulos

Aiomme jatkaa hiusteni vaalennusta. Ensi kerralla hiukan tujumman hapetteen kanssa, joten vaalennusta tapahtuu kerralla entistä enemmän!

Sovimme ekokampaajan kanssa, että teemme 3 vaalennusta n. 1kk välein ja toivonkin että loppukesästä olen jo lähempänä omaa väriä kuin pitkään aikaan <3

Savivaalennus – UPDATE

Blogipostausta käydään ahkerasti lukemassa, joten halusin kertoa lyhyesti, miten projekti eteni ja mikä tilanne on nyt vuonna 2017.  Hiuksiani vaalennettiin yhteensä 3 kertaa 6kk aikana. Kaksi ensimmäistä värjäyskertaa (ensimmäinen kerta esitelty yllä) hiukset vaalennettiin kokonaan ja viimeisellä kerralla värjättiin ainoastaan väriosa, eli ei tyveä. Itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen! Ihanaa kuinka helposti ja hellävaraisesti pääsin todella tummasta hiusväristä ihanan luonnolliseen vaaleaan. Alla kuvia hiuksistani tällä hetkellä.

savivaalennus update
savivaalennus - update
savivaalennus - update 2

Lopputulos

Värjäsin savivaalennuksella hiukseni Greenlips Beautyn ekokampaamossa Turussa. Suosittelen lämpimästi! Voit tutustua heidän ekokampaamoonsa palveluihin ja hinnastoon tästä (löydät Greenlips Beautyn ekokampaamon Instagrammista nimellä @ekokampaamoturku) Ajan saa varattua helposti heidän nettiajanvarauksesta. Useat Less is More hiustenhoito- ja muotoilutuotteiden jälleenmyyjät ympäri suomea tekevät kampaamoissaan savivaalennuksia. Tästä löydät listan kaikista Less is More jälleenmyyjistä.

Oletko muutenkin kiinnostunut luonnonmukaisesta hiustenhoidosta? Yksi iso askel luonnonmukaisempaan hiustenhoitoon siirtymisessä on shampoon ja hoitoaineen vaihtaminen synteettisestä luomulaatuiseen. Tämä on usein oma prosessinsa, joka vaatii vähän aikaa ja ymmärrystä. Lue Rakkaudesta luonnonkosmetiikkaan -blogista mitä mahdollisia ongelmia sinulle voi tulla vastaan ja syyt ja vinkit ongelmien ratkaisemiseksi: Luomushampoo kokemuksia – luomushampoo ei toimi?

Alla Greenlips Beautyn ekokampaajan vastauksia yleisiin kysymyksiin savivaalennuksesta:

Savivaalennus, mitä se on?

Savivaalennus on luontoystävällinen menetelmä hiusten vaalentamiseksi. Vaalentava ominaisuus aikaansaadaan saven, ruokasoodan ja vetyperoksidin yhteisvaikutuksella.

Mitä siinä tehdään?

Savivaalennuksessa ensimmäiseksi hiuksesi pestään, sitten laitetaan savi vaikuttamaan jotta epäpuhtaudet ja mahdolliset synteettiset kerrostumat saadaan poistettua ja näin taataan värin parhain lopputulos.

Saven vaikutettua, pyyhekuiviin hiuksiin levitetään savivaalennusmassa, joko raidottamalla tai kokopäätekniikalla. Savimassa on melko nestemäistä ja nopeutta vaativaa puuhaa, joten sottaaminen on mahdollista (onneksi asiakas on suojattu mahdollisilta roiskeilta 😀 ). Kun massa on levitetty päähän, se suojataan kelmulla ja annetaan vaikuttaa n. 1h. Vaikutusajan päätyttyä massa pestään pois ja ihaillaan uutta vaaleaa lopputulosta! 🙂

Kenelle savivaalennus sopii?

Savivaalennus sopii hiuksiaan ja ympäristöään arvostavalle kuluttajalle.  Kaikille jotka halauavat vaalentaa hiuksiaan voimakkaammin kuin kasviväreillä, mutta hellävaraisemmin kuin synteettisillä vaalennusaineilla.

Miten savivaalennus eroaa synteettisestä vaalennuksesta?

Savivaalenus perustuu luontoystävällisiin, hellävaraisiin ainesosiin- saveen, ruokasoodaan ja vetyperoksidiin. Synteettinen vaalennus sisältää voimakkaita aineita mm. persulfaatteja ja ammoniumpersulfaatteja.

Mitä huomioida ennen kuin tulet savivaalennukseen?

Jos hius on voimakkaasti vaalennettu aiemmin, suosittelisin siihen vieläkin hellävaraisempia värimenetelmiä kuten Cassia (kasviväri) kirkastusta.

Millainen jälkihoito on hyvä savivaalennuksen jälkeen?

Jälkihoidoksi riittää hellä huolenpito luomulaatuisilla hiustenhoitotuotteilla normaaliin tapaan. Esimerkiksi Less is Moren Mallowsmooth shampoo ja hoitoaine. Less is Moren Mallowsmooth silottava shampoo on syväkosteuttava, hiusta pehmentävä ja korjaava. Ravitseva shampoo tuo kiiltoa ja suojaa hiuksia kuivumiselta.

Heräsikö teillä arvokkaat lukijat kysymyksiä savivaalennuksesta tai tuliko muita ajatuksia? 🙂

<3:llä Milla&Jolanda

Ps. haluatko saada ajankohtaista ja inspiroivaa tietoa luonnonkosmetiikasta? Seuraa Greenlips Beautya Facebookissa ja Instagrammissa.

#ekokampaamo #hiustenvärjäys #savivaalennus

1 503 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page