• sharon-greenlipsbeauty

Niinan terveiset ekokampaaja-koulutuksesta

Päivitetty: 1. joulu 2019

Huh, että vuosi on vierähtänyt nopeaan! Liityin Greenlips Beautyn tiimiin aika lailla tasan vuosi sitten. Tämän myötä halusin päivittää osaamiseni myös luonnollisemman hiustenhoidon ja -värjäyksen saralta. Viime syksynä aloitin työni ohella Tampereella ekokampaaja-täydennyskoulutuksen. Tämä postaus on erityisesti sinulle, joka olet kiinnostunut siitä, miten ekokampaajan palvelut eroavat parturi-kampaajan palveluista.

Ekokampaaja

Mitä ekokampaaja sitten oikeastaan tekee?

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ekokampaaja? Monelle sanan ensivaikutelma voi kalskahtaa vähintäänkin erikoiselta – käyttävätkö ne ekokampaajat edes tavallisia saksia? Käyttääkö ekokampaaja mitään tuotteita? Värjääköhän kampaaja hiukseni pelkillä marjoilla, jos sinne menen?

Ekokampaajat käyttävät aivan samoja leikkuu-, värjäys- ja kampaustekniikoita kuin parturi-kampaajat (kaikki ekokampaajat ovat koulutukseltaan myös parturi-kampaajia!). Ekokampaajan penkkiin voi siis huoletta istua myös aivan tavalliseen hiusten siistimiseen tai vaikkapa latvojen tasaukseen. Kasviväreillä ja savivaalennuksella onnistuvat myös erilaiset raidoitukset ja monisävyvärjäykset. Ekokampaaja suosii työskentelyssään luonnonkosmetiikkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että hiustenhoito- ja muotoilusarjat ovat ekologisia, eettisiä ja biohajoavia, sekä hiusten värjäys toteutetaan kasvivärejä hyödyntäen.

Suurin ero on kuitenkin tunnelmassa – ekokampaajat pyrkivät rauhalliseen, kokonaisvaltaiseen sekä hiuksia, hiuspohjaa ja mieltä hoitavaan palveluun. Ekokampaajalle on tärkeää korostaa hiusten luonnollista kauneutta, jolloin hiusta myös hoidetaan paljon. Ekokampaamossa hiusten hoidon lisäksi tärkeää on myös hyvinvointi ja rentoutuminen, ja siksi aloitimme syksyllä opiskelut intialaisella päänhieronnalla eli ns. ”stressipesulla”.

savivaalennus

Mitä olen oppinut tähän mennessä?

Palveluvalikoimani on viime syksyn jälkeen täydentynyt intialaisella päähieronnalla sekä savi- ja merilevähoidoilla. (Jos sinua kiinnostavat ekokampaamossa tarjoamamme hoidot, suosittelen tutustumaan myös tähän blogipostaukseemme: Hiustenpuhdistushoidot.) Viimeisen vuoden aikana olen tutustunut syvemmin erilaisiin öljyihin sekä yrtteihin, joilla voidaan hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Olemme perehtyneet kasveihin ja niiden värjääviin ominaisuuksiin kasviväreissä. Eniten olen oppinut kuitenkin läsnäolosta ja kokonaisvaltaisemmasta tavasta toteuttaa parturi-kampaajan ammattia. Greenlips Beautyn ekokampaamossa haluamme tarjota asiakkaillemme kiireettömän ja rentouttavan palvelun, joissa käytetyt tuotteet eivät vahingoita sinua, meitä tai ympäristöämme.

Pian palveluvalikoimani täydentyy myös rentouttavalla energialeikkuukokonaisuudella, jonka löydät Greenlips Beautyn palveluvalikoimasta nimellä luksusleikkuu. Se on nimensä mukaisesti arjen luksusta: hiuksiin leikataan harmoninen ja pehmeä leikkuu, jota ennen pääset rentoutumaan intialaisen päähieronnan myötä.

Tutustu Greenlips Beautyn ekokampaamon palveluihin.

Mitä Sinä haluaisit tietää ekokampaajan työstä tai palveluista?

#ekokampaaja #Ekokampaajakoulutus #ekokampaamo #ekokampaamoturku

124 katselukertaa0 kommenttia