top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Päivitetty: 1. jouluk. 2019

Syyskuussa järjestimme ’Kysy luonnonkosmetiikasta’ kampanjan Greenlips Beautyn sosiaalisessa mediassa. Kiitos kaikille osallistujille todella hyvistä kysymyksistä! Aiomme nyt paneutua kaikkiin kysymyksissä nousseisiin aihepiireihin ja tehdä parhaamme, jotta teidän olisi helpompi tallustaa tässä luonnonkosmetiikkaviidakossa. Perusteista on hyvä aloittaa, sillä yksi usein kysytty kysymys oli: Mitä on luonnonkosmetiikka?


Luonnonkosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkatuotteita, joiden ainesosina on käytetty luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Luonnonkosmetiikassa kiinnitetään myös erityistä huomiota siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen, eläimiin ja ympäristöön. Kaikki haitat tulee minimoida.

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikka – lainsäädäntö – sertifikaatit


Lainsäädäntö ei ole määritellyt mitä luonnonkosmetiikka on. Tämän tähden kuluttajia saatetaan usein johtaa harhaan markkinoimalla tuotetta luonnonkosmetiikkana vaikka se todellisuudessa sisältää esim. ainoastaan 4% luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Selkeyttä tähän tuovat erilaiset sertifikaattitahot. Sertifikaatin saanut tuote on sitoutunut noudattamaan sertifikaatin määräämiä ehtoja. Näissä ehdoissa usein säädellään esimerkiksi tuotteessa oltavan luonnollisten- tai luomulaatuisten raaka-aineiden osuus, eläinperäisten ainesosien käyttö, valmistamiseen ja pakkaamiseen liittyviä kriteereitä jne. Kriteerien tiukkuus ja painotukset vaihtelevat eri sertifikaattien välillä. Sertifikaatteihin tutustuminen onkin helpoin tapa taata, että ostamasi tuote todella on luonnonkosmetiikkaa. Tunnettuja eurooppalaisia sertifikaatteja, ja joita löydät paljon Greenlips Beautyn tuotteista, on Ecocert, BDIH, Soil Association, sekä kattojärjestö Cosmos, joka pyrkii yhtenäistämään sertifikaattien ehtoja. Löydät tuotteen pakkauksesta sertifikaatin logon, jos tuote on sertifioitu.

Kaikkea luonnonkosmetiikkaa ei kuitenkaan ole sertifioitu, ja joukossa voi olla pieniä, aloittelevia yrityksiä, jotka täyttävät kaikin osin sertifikaattien ehdot, mutta joilla ei ole varaa ostaa tuotteilleen sertifikaattia.


Miten Greenlips Beauty valitsee tuotteensa?


Paras tapa löytää kattava valikoima aitoa luonnonkosmetiikkaa onkin ostaa tuotteita toimijalta, johon voit luottaa. Greenlips Beauty valitsee markkinoilta jokaisesta tuotekategoriasta aina korkeimman laatuiset sertifioidut tai sertifioidun tasoiset luonnonkosmetiikkasarjat. Jos tuotekategoriasta ei vielä löydy sen tasoisia tuotteita Greenlips Beauty valitsee parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Tästä esimerkkinä kynsilakat, joita on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan 85-90 % luonnollisina. Tuotekehitys menee kuitenkin kokoajan eteenpäin, ja tässäkin kategoriassa varmasti tulee tapahtumaan muutoksia tulevaisuudessa.


Greenlips Beauty käyttää paljon aikaa raaka-aineiden tutkimiseen ja ymmärtämiseen. Voit aina kääntyä meidän puoleen kun sinulla herää kysymys, onko jokin kotona oleva tuotteesi aidosti luonnonkosmetiikkaa tai jos sinulla on muita kysymyksiä kosmetiikkatuotteita kohtaan.


Jatkamme kysymyksien pohjalta aihepiirien läpikäymistä, joten seuraathan meitä Facebookissa ja Instagrammissa ja käydään tätä matkaa yhdessä. 🙂

Haluatko lukea lisää luonnonkosmetiikasta?

Kuka on Greenlips Beauty?

#kysyluonnonkosmetiikasta #mitäonluonnonkosmetiikka

21 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page