top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

Luonnollinen tuoksu vs synteettinen tuoksu

Päivitetty: 1. jouluk. 2019

Miksi valita luonnollinen tuoksu synteettisen tuoksun sijaan? Olemme vapaasti kääntäneet Abel Odor -valmistajan kirjoituksen synteettisten tuoksujen eroista luonnolliseen tuoksuun, koska koemme tämän aiheen tärkeäksi. Synteettisten tuoksujen aiheuttamat ikävät sivuvaikutukset ovat yleinen vaiva yhteiskunnassamme.

Alkuperäisen tekstin voit halutessasi lukea klikkaamalla tästä.

luonnollinen vs synteettinen tuoksu

Oletko koskaan pohtinut miksi useat vauvatuotteet sekä muut ekovaihtoehdot, ihonhoidosta astianpesuaineeseen, markkinoivat itseään ”tuoksuttomina”?


Puhumme usein rakkaudestamme luonnolliseen tuoksuun ja sen positiivisista vaikutuksista joita sillä voi olla elämäämme. Abel-brändiä ei olisi olemassa, jos emme olisi päättäneet luoda synteettisistä raaka-aineista vapaata vaihtoehtoa itsellemme ja asiakkaillemme.

Synteettisten tuoksujen yhdisteet ovat laajasti liitetty suureen joukkoon negatiivisia sivuvaikutuksia. Meiltä kysellään yhä enemmän tästä aiheesta, joten koimme tarpeeksi jakaa hiukan tietoa siitä miksi me koemme synteettisten hajusteiden yhdisteet (99% hajuvesistä sisältää ko. yhdisteitä) niin vastenmielisinä.


Meillä kaikilla on valinnanvapaus, mutta koska tuotemerkinnöissä ei ole mitään läpinäkyvyyttä, emme usko että asiakkaan valinnanvapaus toteutuu. Ei ole olemassa mitään laillisia vaatimuksia luetella hajuvesien ainesosia muuna kuin ”parfyymina” tuotteissa. Tämä tarkoittaa, että listattu ”parfyymi” voi olla mitä tahansa kymmenistä luonnollisista ainesosista (kuten meidän!) tai sadoista synteettisistä yhdisteistä, joista monet ovat osoittautuneet hormonihäiritsijöiksi tai yleisesti herkistäviksi. Tietoyhteiskunnassa tämä ällistyttää meitä.

On helppoa ajatella että ongelma ulottuu vain niihin henkilöihin jotka valitsevat käyttää synteettistä hajuvettä, mutta se ei pidä paikkaansa. Vaikutus leviää työtovereihin, lapsiin (etenkin syntymättömään sikiöön) ja koko matkan ravintoketjua alaspäin minne nämä yhdisteet kerääntyvät.


Kaikki synteettiset hajusteet eivät ole samanlaisia, mutta pahimmat ”rikolliset” voidaan karkeasti ryhmitellä kahteen ryhmään:


  1. ”Herkistävät kemikaalit”, mitkä voivat aiheuttaa allergisia reaktioita silmiin, ihoon ja hengityselimiin.

  2. ”Hormonihäiritsijät”, jotka on liitetty rinta- ja eturauhassyöpään sekä kilpirauhasten ongelmiin. Ne on myös myrkyllisiä lisääntymissyklille.


Jos aihe kiinnostaa sinua enemmän voit lukea asiasta lisää EWG:n raportista NOT SO SEXY tai katsoa videon aiheeseen liittyen STORY OF STUFF.

Greenlips Beautyllä olemme haltioissamme kun löysimme 100% luonnolliset Abel parfyymit, sillä nyt meillä on vihdoin mahdollisuus tuoksua jumalaisilta ilman synteettisiä tuoksuyhdisteitä. Luonnollinen tuoksu <3

Lue Abel brändin tarina ja tutustu Vita Odor kokoelmaan verkkokaupassamme.

Ihanan tuoksuista loppuviikkoa!

#Abelparfyymit #luonnollinentuoksu #parfyymi #synteettinentuoksu

126 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page