top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

Luomushampoo kokemuksia – Luomushampoo ei toimi?

Päivitetty: 1. jouluk. 2019

Onko sinulla tullut vastaan ongelmia vaihtaessasi synteettisen shampoon luomushampooseen? Oletko kuullut luomushampoo kokemuksia, joissa luomushampoo ei toimi? Monet löytävät helposti itselleen toimivan shampoon luonnon- ja luomukosmetiikan puolelta, joillekin se kuitenkin aiheuttaa kirjaimellisesta päänvaivaa. Tähän postaukseen olemme koonneet yleisimmät vastaantulevat ongelmat, syyt ja vinkit ongelmien ratkaisemiseksi. Postaus perustuu Greenlips Beautyn (eko)kampaajien ja satojen asiakkaidemme kokemuksiin vuosien varrelta, sekä Less is More hiustenhoito- ja muotoilusarjan tuotteiden reseptiikasta vastuussa olevan kemian tohtori Doriksen neuvoihin.

Less is More luomushampoo kokemuksia saa minusplus salongissa Wienissä

Koe Less is More luomulaatuista hiustenhoitoa minusplus salongissa Wienissä


Luomushampoo kokemuksia 1. – Luomushampoo ei pese/hiuspohjani ja hiukseni eivät tunnu puhdistuvan


Less is Moren luomushampoiden pesevät tensidit ovat valmistettu kasviraaka-aineista kuten kookosöljystä, sokerista ja aminohapoista. Pesevät tensidit ovat mietoja ja jos hiuspohjasi on tottunut voimakkaisiin pesutensideihin, voi kestää useamman pesun että hiuspohjan toiminta tasapainottuu ja tottuu miedompiin tensideihin. Tästä johtuen aluksi voi tuntua, että hiuspohja ei puhdistu kunnolla. Tämä on normaalia ja menee ohitse. Esimerkiksi sulfaatit, joita käytetään pesevinä ainesosina hiuskosmetiikassa (myös luonnonkosmetiikassa sallittuja käyttää), ovat todella peseviä tensidejä ja voivat aiheuttaa ärsytystä hiuspohjaan. Tämän vuoksi Less is More ei käytä pesevinä ainesosina sulfaatteja. Katso tähän liittyen myös kohta 2.


Vinkki: Tee kaksoispesu (katso myös kohta 2). Silloin kun kaksoispesu ja aika eivät auta, vaihda puhdistavampaan rasvoittuville hiuksille/hiuspohjalle tarkoitettuun shampooseen ( Less is More Aloe Mint Volume – Tuuheuttava Luomushampoo tai Less is More Neem Scalp Relieve – Rauhoittava Luomushampoo).


Luomushampoo kokemuksia 2. – Luomushampoo ei vaahtoa mielestäni tarpeeksi


Less is More käyttää luomushampoissaan hellävaraisia ja ekologisia pesutensidejä (valmistettu kookoksesta, sokerista ja aminohapoista), jotka eivät vaahtoa samoissa määrin kuin esimerkiksi sulfaatit. Vaahtoavuudella ei ole suoraan tekemistä pesutehon kanssa, mutta joillekin vaahtoavuus voi vaikuttaa kokemukseen pesutehosta


Vinkki: Suosittelemme kaksoispesua parhaan lopputuloksen saamiseksi (kasta hiukset, hiero pieni määrä shampoota ja huuhtele. Toista). Näin myös säästät shampoota, joka on lisäksi ekologista ja taloudellista.


Luomushampoo kokemuksia 3. – Hiuspohjani tuntuu kutisevalta ja/tai se hilseilee


Kyseessä voi olla ns. detox reaktio. Silloin kun siirrytään synteettisestä luonnolliseen hiustenhoitoon, joillakin voi esiintyä detox-oireita. Tämä tarkoittaa hiuspohjan ja hiusten puhdistumista sinne kertyneistä jäämistä. Detox- oireita voivat olla esimerkiksi kutina hiuspohjassa ja hiuspohjan hilseily. Tämä menee yleensä ohi 2-6vkossa. Jos oireet jatkuvat paljon pidempään voi olla, että valittu luomushampoo ei ole sopiva. Tällöin kannattaa kokeilla jotakin toista sarjan shampoota.


Less is Moren tuotteet sisältävät runsaat määrät luonnollisia aktiiviraaka-aineita. Nämä aktivoivat hiuspohjaa ja hiuksen kasvua. Silloin kun hiuspohja ei ole tottunut aktivoiviin raaka-aineisiin, voi hiuspohjassa myös tämän vuoksi tuntua aluksi kutinaa ja hilseilyä.

Greenlips Beautyssä voimme vuosien kokemuksella kertoa  Less is More hiustenhoito- ja muotoilutuotteiden sopivan useimmille, mutta kuten missä tahansa kosmetiikassa, koskaan emme voi sulkea pois allergian mahdollisuutta jollekin tuotteen raaka-aineelle. Tällöin kannattaa kokeilla sarjan toista shampoota, jossa eri aktiivisia raaka-aineita ja testata jatkuvatko hiuspohjan ongelmat edelleen.


Vinkki: Suosittelemme käyttämään Less is Moren Herbal Tonic – Hiusvettä rauhoittamaan hiuspohjan hilseilyä ja nopeuttamaan detox-oireiden ohitse menemistä. Samoin suosittelemme jokaiselle hiuspohjan hoitamista päivittäin luonnonharjaksisella hiuspohjaharjalla.  Hiuspohjan ja hiusten harjaaminen päivittäin Less is Moren Ovaali Villisiankarva Hiusharjalla ehkäisee hiuspohjan hilseilyä.

Less is More Ovaali Villisiankarva Hiusharja

Less is More Hiusharja hiuspohjan ja hiustenhoitoon


Luomushampoo kokemuksia 4. – Hiukseni ovat sähköiset


Oma kokemuksemme on, että nyt kun olemme käyttäneet vuosia Less is Moren hiustenhoito- ja muotoilutuotteita, on sähköiset hiukset muisto vain. Saamamme palaute kertoo myös samaa tarinaa.  Shampoiden pääsääntöinen tarkoitus ei ole kuitenkaan silottaa ja neutralisoida sähköisyyttä, tämä on hoitoaineen tehtävä. Käytäthän siis aina hoitoainetta.


Vinkki: Käytä Less is Moren hoitoainetta, joka sisältää hiuksen sähköistä varausta neutraloivia ja hiuksen pintaa silottavia raaka-aineita (Cajeput Tasapainottava Hoitoaine, Lindengloss Korjaava Hoitoaine, Mallowsmooth Silottava Hoitoaine) shampoopesun jälkeen. Harjaaminen luonnonharjas hiusharjalla auttaa myös taltuttamaan sähköisyyttä.

Ongelman jatkuessa -> Käytä lisäksi hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka silottaa ja sisältää sähköistä varausta neutraloivia raaka-aineita ( Lavender Balm – Silottava Hoitovoide, Tangerine Curl Balm – Kiharan Hoitovoide, Lindengloss Finishing Spray – Suojaava Kiiltosuihke)


Muistathan, että terve ja hyvinvoiva hiuspohja on kauniiden hiusten salaisuus. Käytä hiustenhoitotuotteita, jotka sisältävät raaka-aineita, jotka hoitavat hiuspohjaasi ja vahvistavat hiusta juuresta alkaen.


Haluaisitko saada uutta ja trendikästä ilmettä hiuksiisi lempeällä savivaalennuksella? Savivaalennus säilyttää hiusten luonnollisen kiillon ja kauneuden, suosittelemme lukemaan suositusta savivaalennuksesta: Savivaalennus


Lue myös vinkit luonnonkosmetiikkaan siirtymisessä.


#lessismore #luomushampookokemuksia

205 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page