top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

Hiustenlähtö – mikä avuksi?

Päivitetty: 1. jouluk. 2019


Vaivaavatko sinua hiustenlähtö, ohenevat hiukset tai hiuspohjan ongelmat? Maailman ainoa kampaamotasoinen ja täysin luomusertifioitu hiustenhoito- ja muotoilutuotesarja Less is More on tutkinut paljon miten ehkäistä hiustenlähtöä ja syitä sen takana. Miksi hiukset ohenevat tai lähtevät? Miten ehkäistä hiustenlähtöä ilman sivuvaikutuksia? Haluatko eroon hiuspohjan ongelmista? Luomuhiustenhoidon pioneeri Less is Moren toinen perustaja, kemian tohtori ja aromaterapeutti Doris Brandhuber tutustui aiheeseen yli viiden vuoden ajan kehittäessään hiustenlähdön ehkäisyyn ja hiuspohjan hyvinvointiin tarkoitettua Less is More Phytonutrient Hair Root Serumia. Hän tutustui hiustenlähdön syihin sekä tapoihin ehkäistä hiustenlähtöä. Tapasimme hänet helmikuun alussa ja kokosimme tiiviin infopaketin hiuspohjan ja hiustenlähdon hoitoon luomusti.


Miksi hiuksia lähtee?

Hiustenlähtö on useimmiten kiinni geeniperimästämme, mutta yhteydessä myös elämämme ulkoisiin tekijöihin. Stressi, tupakointi, (autoimmuuni)sairaudet sekä erilaiset dieetit (keho ei saa tarpeeksi monipuolista ja laadukasta ravintoa) voivat aiheuttaa väliaikaista tai pysyvää hiustenlähtöä. Myös lääkkeet, hormonaaliset epätasapainot sekä ongelmat kilpirauhasen kanssa saattavat aiheuttaa hiustenlähtöä. Hiustenlähtö voi johtua myös vääristä hiustenhoitorutiineista sekä hiusten kovista mekaanisista käsittelyistä.  Tyypillisesti ihmisellä on päässään 100 000-150 000 hiusta. Luonnollisesti hiuksia lähtee yleensä noin 100 päivässä, mikä on vielä aivan normaalia. Mitä pidemmät hiukset sinulla on, voi määrä tuntua melko suurelta!


Voiko hiustenlähtöä estää?

Elämäntapojaan sekä ruokailutottumuksiaan tarkastelemalla ja kirkastamalla sekä huolellisella hiusten- ja hiuspohjanhoidolla voidaan ennaltaehkäistä hiustenlähtöä lääkkeettömästi (jotka nekään eivät välttämättä toimi kaikilla!). Tukemalla hiustenkasvua lääkkeettömillä tavoilla on mahdollista välttää monia epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.


Hiusten kasvua tukevat hiustenhoitorutiinit

Vaihda shampoo miedompaan

Hiusten ja hiuspohjan hyvän kunnon ylläpitämiseksi hiusten pesuun kannattaa käyttää mahdollisimman mietoa shampoota. Kuten kasvojen ja muunkin ihon pesussa, liian voimakas puhdistustuote sotkee turhaan ihon hydrolipidikalvon toimintaa ja saattaa kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Valitsemalla shampoon luonnonkosmetiikkavalikoimista vältät helposti liian pesevät, ihoa ärsyttävät ja herkistävät aineet.

Lue lisää vinkkejä luomushampoon valintaan blogistamme : Luomushampoo kokemuksia – luomushampoo ei toimi?

Vaihda hoitoaine ja muotoilutuotteet luonnonkosmetiikkaan

Ostamalla sertifioituja Less is More hiustenhoito- ja muotoilutuotteita vältät automaattisesti hiuspohjan tasapainoa horjuttavia raaka-aineita. Mineraaliöljyt, silikonit, muovijohdannaiset ja kovat kvatit (voimakkaasti hiuksen pintaa silottavat aineet) voivat häiritä ihon toimintaa kertymällä ihon ja hiuksen pintaan. Erityisesti, jos kerrostat näitä raaka-aineita sisältäviä tuotteita päähäsi useasta eri tuotteesta päivittäin: shampoosta, hoitoaineesta, jätettävistä hoitoaineista, muotoilutuotteista. Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka montaa hiuskosmetiikkatuotetta käytät päivittäin?

Kuten aiemmin mainitsimme, Less is More on luonut täsmätuotteen hiuspohjan hoitoon ja hiusten kasvun rohkaisemiseen. Tämä hiuspohjaan päivittäin käytettävä seerumi, Phytonutrient Hairroot Serum, on todellinen supercocktail hiuspohjalle. Less is More Phytonutrient Hair Root Serumin käyttö on helppoa pipettiannostelijan ansiosta. Pullo on maaginen sekoitus maailman upeimpia raaka-aineita, joilla on todistetusti vaikutusta hiuspohjan verenkierron aktivointiin, solujen uudistumiseen sekä ihon kosteustasapainon ylläpitoon.


Less is More Phytonutrient Hairroot Serumin avainraaka-aineet:

Uttwiler Spätlauber -omenalajikkeen kantasolut:  Suojaavat todistetusti hiuksen kantasoluja ja hidastavat hiustuppien vanhenemista.

Herneen itu -uute: Luonnollinen, kestävää kehitystä edustava raaka-aine, joka tekee hiuksista tuuheammat ja paksummat ja aktivoi hiusten kasvua. Stimuloi erityisiä signaalimolekyylejä hiusnystyssä ja aktivoi tällä tavalla hiustenkasvua. Kliinisessä tutkimuksessa on todettu, että anagen/telogensuhde (osuus aktiivisessa kasvuvaiheessa olevista hiustupista verrattuna lepovaiheessa oleviin hiustuppiin) voi kasvaa 4:stä 7.2:en ainoastaan 3 kuukaudessa, joka tarkoittaa lisäystä hiusten kasvussa 78%.

Basilikan juuriuute: Tekee hiuksista tuuheammat ja paksummat. Hidastaa ja ehkäisee hiustenlähtöä. Perustuu ainutlaatuiseen nk. Hairy Roots -teknologiaan. Estää entsyymi 5a-reduktaasin II aktiivisuutta (entsyymi muuttaa testosteronin voimakkaampaan muotoon, joka nopeuttaa hiuksen kasvusykliä –> hiustenlähtö), stimuloi hiusnystyjen soluja hiustupessa ja estää siten hiustenlähtöä.

Näin käytät Less is More Phytonutrient Hairroot Serum -hiuspohjaseerumia:

  1.  Pese hiukset kahdesti sinun hiuspohjallesi sopivalla Less is More luomushampoolla. Käytä shampoota noin euron kolikon kokoinen määrä. Käytä ensin puolet: hiero tuote sormenpäillä ympäri hiuspohjaa. Tuote ei tässä kohtaa vaahtoa. Huuhtele hiukset ja toista.

  2.  Levitä hiuksillesi sopiva Less is More luomuhoitoaine hiuksiin. Huuhtele.

  3. Pyyhekuivaa hiukset. Ota Phytonutrient Hair Root Serumia pipetin avulla yksi tippa neljälle sormelle. Hiero tuotetta toisen käden sormien kanssa vastakkain, jonka jälkeen voit hieroa tuotteen hiuspohjaan. Aloita kohdista, jotka ovat selkeästi harventuneet. Huomaa, että tämä määrä riittää koko hiuspohjaan! Jos käytät tuotetta paikallisesti vain esim. ohimoille, ota tuotetta vaan pari pisaraa.

Less is More Phytonutrient Hairroot Serumin käytössä tärkeintä on säännöllisyys: muista käyttää tuotetta päivittäin!


Älä unohda hiuspohjan harjausta

Yksi helpoimmista tavoista edistää hiuspohjan terveyttä on hiuspohjan harjaaminen. Sen avulla saat hiuspohjan talia levittymään hiusten pituuksiin, aktivoit hiuspohjan verenkiertoa ja kuorit hiuspohjan. Samalla se on hetki pysähtymiselle ja rauhoittumiselle. Ota tavaksi hengitellä muutaman kerran syvään hiuspohjaa harjatessasi. Suosittelemme aitoharjaksista hiusharjaa, kuten Less is Moren Ovaali Hiusharja. Jos hiuspohjasi on herkkä ja jopa arka, käytä pehmein nylonpiikein varusteltua Less is More lapioharjaa tai pyörittele hiuspohja läpi pehmein sorminpäin. Hiuspohjaa kannattaa ja voi hieroa myös itse, ja todellista hemmottelua kaivatessasi suosittelemme lämpimästi intialaista päähierontaa.


Anna hiusten olla

Suurin ulkoinen syy hiusten kunnon huononemiselle ja mahdolliselle hiustenlähdölle voi löytyä myös hiustenkäsittelyrutiineistamme. Permanentit, hapetevärjäykset, vaalennukset, päivittäinen lämpölaitteiden käyttö, tiukat letit ja ponnarit sekä kovakourainen harjaus aiheuttavat hiusten vaurioitumista ja rasittumista. Ne eivät suoranaisesti aiheuta hiustenlähtöä (poislukien tiukat kampaukset, joissa hius saattaa olla todella tiukassa vedossa tai liian kovakourainen takkujen auki repiminen), mutta saavat hiukset näyttämään mattaisilta ja karheilta.

Pyri vaihtamaan värjäykset hiusta hoitavaan kasvivärjäykseen ja pyydä kampaajaasi opettamaan sinua kestävän föönikampauksen tekoon. Kun föönaat hiuksesi oikeaoppisesti juuri sinulle sopivia muotoilutuotteita käyttäen, saat hiukset ilmavasti irti hiuspohjasta. Näin ollen myös pesuväli pitenee, kun hiusten tyvi ei makaa hiuspohjaa vasten. Vaihtoehtoisesti voit myös hyväksyä hiuksesi sellaisena kuin ne ovat, ja antaa niiden hulmuta vapaasti! <3

#eroonhilseestä #hiustenhoito #kutisevahiuspohja #kiristävähiuspohja #hiuspohjanhoitoaine #kaljuuntuminen #lessismore #hilse #kuivahiuspohja #punoittavahiuspohja #hiustenlähtö #hiuspohjanongelmat

574 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page