top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

Curly Girl Method luonnonkosmetiikalla

Päivitetty: 10. marrask. 2020


Curly Girl Method ja kiharat ovat saaneet Suomen tänä keväänä täysin sykkyrälle. Eikä ihme, sillä kauniisti hoidetut ja kosteutetut kiharat ovat todella kauniit! Haluamme kertoa ekokampaajiemme ja luonnonkosmetiikkaan erikoistuneiden kauneusammattilaisten näkemyksen siitä, kuinka toteutetaan Curly Girl Method luonnonkosmetiikalla. Kokosimme listan Less is More -tuotteista, joilla onnistut Curly Girl Methodissa myös kotona.

Curly Girl Methodin on luonut 2000-luvun alussa yhdysvaltalainen kampaaja Lorraine Massey. Tarkoituksena on kosteuttaa luonnostaan kuivaa luonnonkiharaa hiusta. Kun hiuksen kosteustasapaino on kunnossa, kihara on erotellumpi, selkämpi ja sileämpi. Usein myös hius on kiharampi. Jos kihara hius on kuiva, jää kihara usein veltoksi.


Seuratessamme Curly Girl Method -keskustelua olemme huomanneet, että alkuperäiset ohjeet ja linjaukset on todennäköisesti suunnattu synteettisen kosmetiikan käyttäjälle, eikä siinä ole otettu huomioon sertifioidun luonnonkosmetiikan sallimia raaka-aineita. Metodissa vältetään: hiusta liian voimakkaasti peseviä sulfaatteja, silikoneja, erilaisia vahoja sekä kuivattavia alkoholeja. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa käyttämällä on helppo välttää erityisesti silikonit, ne ovat sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallittujen raaka-aineiden ulkopuolella. (Lue TÄSTÄ, miksi itse suosimme luonnonkosmetiikkaa!) Samalla vältetään lämpökäsittelyä esim. suoristusraudoilla.


Olemme perehtyneet ja tutkineet Curly Girl Methodia jo jonkin aikaa, ja nyt haluamme jakaa tietomme myös teille. Saimme asiaan kannanoton myös Less is Moren toiselta perustajalta Doris Brandhuberilta. Doris on (luonnon)kosmetiikkaan erityisesti vihkiytynyt kemian tohtori sekä ympäristökonsultti, jonka asiantuntemus raaka-aineiden oikeista vaikutuksista on mieletöntä. Haluamme postauksellamme kertoa, miksi meidän ja Less is Moren kehittäjien mielestä tiettyjä raaka-aineita ei tarvitse vältellä tai pelätä. Olemme keskustelleet raaka-aineista ja tuotteiden toimivuudesta kemistien sekä lukuisten ekokampaajien kanssa, ja haluammekin tuoda esille faktatietoa, joiden valossa myös sinun on helpompi tehdä päätöksiä siitä, millaisia tuotteita haluat kiharoihisi käyttää. Tarkoituksenamme on nauttia kiharoistamme – ilman stressiä!


Sopiiko Less is More Curly Girl Methodiin?

Curly Girl Methodissa suositaan tuotteita, jotka eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, veteen liukenettomia vahoja tai kuivattavaa alkoholia. Less is Moren tuotteet sisältävät paljon tehokkaita raaka-aineita, jotka pehmentävät ja silottavat pörröisiä ja kiharoita hiuksia. Olemme saaneet paljon kysymyksiä liittyen Less is More -tuotteiden sisältämään alkoholiin. Less is More käyttää tuotteissaan luomulaatuista alkoholia säilövänä aineena.


Luomulaatuinen ja denaturoimaton (denaturoinnissa ei ole käytetty phtalaatteja) alkoholi ei kuivata hiusta. Se, että alkoholi olisi aina kuivattava ja ”huono” raaka-aine, ei ole perää. Less is Moren käyttämä luomulaatuinen alkoholi yksinkertaisesti haihtuu nopeasti, eikä kuivata tai vahingoita hiuksia. Tämän vuoksi Doris Brandhuber näkee, että kaikki tuotteet ovat todella soveltuvia käytettäviksi metodia noudattavilla.


Kemian tohtori Doris Brandhuber näkee Curly Girl Methodin metodina, joka suosii ja tähtää tuotteisiin, jotka kosteuttavat hiusta, eivätkä kuivata.


Curly Girl Methodiin sopivat Less is More -tuotteet

Oman kokemuksemme mukaan Curly Girl Methodiin sopii useampikin Less is More -tuote; metodissa on tuotteiden lisäksi myös kyse erilaisista kiharoiden käsittelyyn ja kuivaukseen liittyvistä tekniikoista. Jos metodi kuulostaa sinun makuusi työläältä, suosittelemme lämpimästi kysymään kiharaa korostavia vinkkejä myös omalta ekokampaajaltasi. Oma lähestymiskantamme hiusten- ja kauneudenhoitoon on minimalistisempi, kuin Curly Girl Methodilla. Meidän mielestämme tuotteita voidaan käyttää säästeliäämmin, sillä Less is Moren raaka-aineet ovat tehokkaasti hiusta pehmentäviä ja silottavia. Mielestämme myös näin on mahdollista saavuttaa yhtä hyvä lopputulos helposti. Jos olet epävarma siitä, kuinka paljon tuotetta pitää kerralla käyttää, konsultoi asiassa lähintä Less is More -kampaajaa. Kuten nimi kertoo, Less is More -tuotteet ovat tiivisteitä, ja niitä on hyvä käyttää säästeliäästi. Näemme tämän järkevänä myös taloudellisesti sekä ekologisesti. Huomaathan, että samat tuotteet eivät välttämättä sovellu paksulle ja karkealle tai skandinaaviselle ja pehmeälle hiukselle. Less is Morelta löytyy myös matkakokoiset tuotteet, joilla on helppoa ja edullista kokeilla tuotteiden sopivuutta itselle.


Curly Girl Method – tee näin

Jos metodi on sinulle vielä vieras, tässä pähkinänkuoressa hiustenhoito-ohjeet:

Curly Girl Method a´la Greenlips Beauty & Less is More

  1. Aloita metodi pesemällä hiukset syväpuhdistavalla shampoolla (esim. Less is More Aloe Mint Shampoo) tai teetä syväpuhdistava hoito esimerkiksi ekokampaamossa.

  2. Jatka hoitoa silikonittomalla, erittäin hoitavalla ja kosteuttavalla hoitoaineella (esim. Less is More Mallowsmooth Conditioner)

  3. Kuivaa hiukset mieluusti t-paitaan tai vastaavaan (ei kuitenkaan froteepyyhkeeseen, joka imee kosteutta hiuksesta)

  4. Puristele hiuksiin silikonitonta ja erittäin kosteuttavaa, hiuksiin jätettävää hoitoainetta (esim. Less is More Lavender Smooth Balm)

  5. Puristele hiuksiin muotoilugeeliä (esim. Less is More Mascobadogel)

  6. Puristele hiuksia niiden kuivuessa

Harjaa hiuksia ainoastaan märkänä ja silloinkin vain ”viisipiikkisellä” eli haro sormin.

HUOM! Shampoopesu suoritetaan ainoastaan ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen noudata metodia kohdasta 2 alkaen. Tällöin korvaa shampoo hoitoaineella: levitä hoitoaine myös hiuspohjaan ja hiero hiuspohjaa huolellisesti lisäämällä vettä mukaan pikku hiljaa. Huuhtele, ja levitä hoitoaine.


Curly Girl Methodia tukevat hoidot ekokampaamossa

Curly Girl Methodin yksi tärkeimpiä tavoitteita on luonnonkiharan hiuksen kosteustasapainon palauttaminen. Jos metodia aloittaessasi hiukset ovat kovin kuivat ja karkeat tai siirryt luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, suosittelemme tehohoitoa. Kiharoille hiuksille täydellisiä hoitoja Greenlips Beautyn ekokampaamossa ovat karrageeni- eli merilevähoito sekä Less is More -hoito. Karrageenihoito sopii erityisen hyvin, jos hiuksissasi on epäpuhtauksia tai haluat siirtyä luonnonkosmetiikkaan.


Less is More -hoito sopii taas erityisesti sinulle, joka haluat aloittaa Curly Girl Method -matkasi: hoitoon kuuluu 1 täysikokoinen Less is More -tuote.

Kiharoiden kauniissa asettumisessa ensisijaisen tärkeää on myös kiharoita kauniisti esilletuova leikkaus. Kaikki kolme ekokampaajaamme, Jolanda, Niina ja Petra ovat tottuneita kiharoiden käsittelijöitä ja intohimoisia hiustenleikkaajia. Kiharoille hiuksille sopii erityisen hyvin luksusleikkuumme, eli versiomme energialeikkuusta. Siinä otetaan erityisesti huomioon hiusten taipuisuus sekä kasvusuunnat. Hiuksen annetaan kuivua ja laskeutua haluamaansa suuntaan ja voimakasta föönausta vältetään.


Oletko sinä kokeillut jo Curly Girl Methodia?

#kiharat #hiustenhoito #lessismore #CurlyGirlMethod #hiustenhoitorutiini #kiharametodi #CurlyGirl #luonnonkiharat

679 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page