top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

Auringolta suojautuminen

Pitkän viileän ajanjakson jälkeen auringonvalo suorastaan kutsuu palvomaan. Auringonlämpö tuntuu ihanalta iholla. Auringolta suojautuminen on kuitenkin erittäin tärkeää. Auringolta voit suojautua eri tavoin; vaatteilla, hakeutumalla varjoon ja käyttämällä aurinkorasvaa.  Näin keskikesällä auringon säteily on todella voimakasta. Auringon säteily on todella tärkeää D-vitamiinin muodostukselle ja siitä saa lisänä kauniin ja terveen näköisen sävyn iholle. On kuitenkin pidettävä aina mielessä, että pitkä oleskelu auringossa vaatii suojautumista.  Tämän vuoksi on tärkeää pitää huolta auringolta suojautumisesta eri tavoin.

Jos haluat lukea auringolta suojautumisesta laajemmin ja kattavammin, suosittelen tutustumaan viime keväänä julkaistuun aurinkotietopakettiimme: Aurinkotietopaketti osa 1, Aurinkotietopaketti osa 2

Auringolta suojautuminen syömällä ja vaatteilla?

Tiesitkö, että voit vaikuttaa ihon aurinkoherkkyyteen sillä mitä syöt? Muun muassa porkkana, chlorella ja spirulina sisältävät yhdisteitä, jotka vaikuttavat ihon auringonsäteilyn sietokykyyn ja edesauttavat kaunista päivettymistä.

Viettäessäsi pitkiä aikoja ulkona aurinkoisina päivinä, kannattaa peittää mahdollisimman paljon ihopinta-alaa vaatteilla. Näin saat kevyttä suojaa auringolta, jota voit tehostaa hakeutumalla varjoon. Vaatteilla sanotaan monissa lähteissä olevan suojakerroin alkaen 10, riippuen vaatteen materiaalista ja paksuudesta. Varsinkin pienten lasten kohdalla auringolta suojaaminen on tärkeää nimenomaan vaatteilla ja pysyttelemällä varjossa. Muistathan, että päänahkakin voi palaa auringossa! Hatut ovat erinomaisia suojaamaan päätä ja kasvoja auringolta.

Aurinkorasvan käyttö tärkeää!

Auringolta suojautuminen

Luonnonkosmetiikan aurinkorasvat perustuvat fysikaaliseen suojaan, eli ne heijastavat auringonsäteilyn pois iholta. Joitain vuosia sitten oli vielä hankalaa löytää todella helposti levittyviä ja iholla huomaamattomia luonnonkosmetiikan aurinkorasvoja. Nykyään auringolta suojautuminen on helpompaa, koska markkinoilla on mielettömän hyviä ja toimivia luonnonkosmetiikan aurinkorasvoja. Nämä luonnonkosmetiikan aurinkorasvat ovat käytännöllisiä ja helppoja lastenkin kanssa. Nykyään kuulee aina välillä jonkun käyttävän mm. kookosöljyä aurinkorasvan asemesta. Kookosöljy voi auttaa ehkäisemään ihon palamista, mutta se ei kuitenkaan suojaa auringon säteilyltä (ainakaan itse en ole varmistusta tähän asiaan mistään saanut).

Paras aurinkorasva?

Kaikista kokeilemistani aurinkorasva-sarjoista Algamaris on valikoitunut suosikkeihini. Sarjasta suosikkini ja mielestäni paras aurinkorasva on kuitenkin ehdottomasti Algamariksen suihkutettava aurinkorasva SPF 30, joka tuoksuu etelän aurinkorannoille. Lapselleni käytän myös Algamariksen suihkutettavaa aurinkorasvaa, mutta suojakertoimella 50 (tämä tuote on hajusteeton).  Nämä suihkutettavat aurinkorasvat levittyvät iholle kauniisti eivätkä jätä valkoista pintaa.


Auringolta suojautuminen - Algamaris Aurinkorasva SPF 30

Yleisesti ottaen pidän enemmän suihkutettavista aurinkorasvoista, koska niissä on mielestäni parempi levittyvyys. Mielestäni ne ovat kaikkein kätevämpiä lapsien kanssa. Lapseni kun pysyy puoli minuuttia paikallaan, on siis aikamoinen saavutus saada voidemainen aurinkorasva levitettyä siinä ajassa.

Algamarista aurinkotuotesarjana hehkutetaan tällä hetkellä paljon. Onko sinulla omaa suosikkia sarjasta?

Koko aurinkorasva-valikoimamme löydät verkkokaupastamme aurinkorasva-osiosta

*Mona*

Lähteet:

Dr. Frank Lipman: Natural sun protection

#auringoltasuojautuminen #aurinkorasva

18 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page