top of page
  • sharon-greenlipsbeauty

7 vuotta yrittäjyyttä

Päivitetty: 1. jouluk. 2019

Tyttäreni nukahti juuri ja istun keittiössäni viimeistä iltaani 31-vuotiaana, ja mietin viimeistä seitsemää vuotta. Mieleeni ponnahtaa useita ajatuksia ja kysymyksiä… Menipä 7 vuotta nopeasti! Mitenköhän tähän asti edes selvittiin? Onkohan kaikki se vaiva ollut sen arvoista? Kuinkakohan paljon yksityiselämäni on kärsinyt? Onko minulla itseasiassa edes yksityiselämää..?

Sitten nousee hymy huulille, sillä kaikki nuo ajatukset ja kysymykset ovat osittain tosia. Kun aloitin Greenlips Beautyn tarinan yli 7 vuotta sitten vauvani nukkuessa päiväunia, en koskaan arvannut mikä minua odottaisi. Minua pyydettiin kirjallisesti hiukan reflektoimaan viimeistä seitsemää vuotta blogiimme ja tämähän oli huikea ”kotitehtävä”.

Greenlips Beauty juhlii - 7 vuotta

Miksi minusta tuli yrittäjä?

Perustin Greenlips Beautyn koska koin, että jättimäisessä kosmetiikkabisneksessä olisi tilaa jollekin puhtaalle, reilulle, eettiselle, ekologiselle ja läpinäkyvälle. Olen ihmisenä myös sellainen, että kun näen, että jotain pitäisi tehdä niin teen! En niinkään jää murehtimaan sitä, että pitäisikö tehdä jotain. Koen myös syvemmällä tasolla, että meidän kaikkien pitäisi tehdä jotain hyvää ympärillemme. Kaikki varmaan jollakin tasolla juontuu kiitollisuudesta tästä mahdollisuudesta olla olemassa ja sieltä syntyy intohimo ja halu luoda jotain kaunista, joka tuo hyvää muillekin.


Miksi perustin Suomen ensimmäisen luonnonkosmetiikan kivijalkaliikkeen, verkkokaupan ja myöhemmin laajemman hyvinvoinnin konseptin?


Minulle luonnonkosmetiikka ei niinkään ole koskaan ollut purnukoita, vaikkakin ne ovat myös ihania. Minulle kyse on arjen hyvistä teoista, jotka vaikuttavat paljon pidemmälle kuin vain meihin. Kutsun tälläistä tapaa vaikuttaa usein nimellä  ”karma consuming”, jonka voisi varmaan kääntää myös jotenkin tiedostavaksi kuluttamiseksi. Minua inspiroi kun tiedän, että tuotteet joita konseptimme myy ovat intohimolla luotuja ajatellen ihmisiä, ympäristöämme, eläimiä sekä omaa kemikaalikuormaamme. Olemme läheisesti tekemisissä useiden valmistajien kanssa ja heidän tapansa toimia inspiroivat aina vaan enemmän. Myös se muutos, jonka on saanut todistaa näiden vuosien aikana usein hämmästyttää. Kuluttajat ovat aina vaan enemmän kiinnostuneita aidosti puhtaista tuotteista ja myös siitä, mitä nämä tuotteet teettävät ympärillemme.


Mikä on ollut vaikeinta 7 vuoden aikana?

Yrittäjyydessä on ollut paljon haasteita, kuten talousasiat; ei ole kovin helppoa saada toimintaa kannattavaksi Suomessa, jos missään. Vaikeinta kuitenkin henkilökohtaisesti on varmaan ollut tietynlainen riittämättömyyden tunne. Se tunne kun aika ei riitä millään. Joka päivä jää suurin osa tehtävistä tekemättä, koska aika loppuu kesken. Minulle tyttäreni kanssa oleminen on kuitenkin ollut prioriteetti, joten olen mieluummin ollut huonommin menestyvä yrittäjä kuin poissaoleva äiti. Nämä ovat näitä valintoja.

Olemme myös valinneet matkallamme huonoja partnereita joihinkin isompiin projekteihin. Nämä oppiläksyt ovat olleet rankkoja. Toisaalta näen miten tahtoa, tarkkuutta ja osaamista on karttunut näissä tilanteissa entisestään! Vaikka tilanteet ovat niissä hetkissä olleet vaikeita, näen, että ne ovat kuitenkin opettaneet minua paljon.

Greenlips Beauty koko tiimi

Mikä on ollut parasta 7 vuoden aikana?

Parasta on kyllä ollut upeat kohtaamiset asiakkaidemme kanssa niin meidän putiikissamme kuin maahantuontimme kautta muiden yrittäjien kanssa. Aivan erityistä on myös meidän tiimi, jonka kanssa saan työskennellä. Se on ollut suuri lahja – aivan kuin toinen perhe. Olemme jakaneet monet itkut ja naurut! Tiimi on opettanut minulle paljon luottamuksesta, jakamisesta sekä siitä voimasta kun tehdään yhdessä eikä yksin. Teemme yhdessä todella paljon ja ilman tätä porukkaa ei olisi Greenlips Beautyakaan.

Lopuksi haluaisin vielä kiittää kaikkia teitä asiakkaitamme jotka olette seuranneet matkaamme pidemmän tai lyhyemmän aikaa. Te inspiroitte meitä tekemään työtämme aina vaan paremmin.Rakkaudella,

Sharon

#7vuotta #7vuottayrittäjyyttä #GreenlipsBeautyjuhlii

50 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page